Skip to content

Årets första inlägg

februari 8, 2015

Nån kommentator tjatade om årets första inlägg, och jag fick just en halvtimme över så jag kan väl ta och dryga ut något kul jag skrev på facebook för några veckor sedan.

Den senaste tidens stora snackis har ju helt klart varit tiggarna. Jag vet inte hur det är med är, men för min del så dyker ämnet upp precis varje gång jag råkar höra P1, vilket brukar vara i samband med bilkörning. Jag skojar inte när jag säger VARJE GÅNG. Är det jag som har otur eller är det verkligen så ensidigt?

Det riktigt töntiga är förstås att inslagen aldrig brukar handla om annat än hur synd det är om tiggarna, hur hårt de har de i Rumänien och annat som vem som helst med ens halv hjärnfunktion begriper bara av att se dem sitta där i ur och skur precis överallt.

Jovisst, jag fattar ju att inslagen polemiskt vänder sig mot trasproletära myter om tiggarpalats i Rumänien. Problemet är att de som sprider den typen av rykten ändå aldrig lyssnar på P1 – och om de skulle göra det skulle de ändå avfärda alltihop som kulturmarxistisk propaganda. Den enda uppnådda effekten är alltså att sådana som jag, som borde tillhöra P1:s målgrupp, tråkas ut och rattar vidare. Inte särskilt lyckat.

Fast antagligen är ju målgruppen en betydligt större grupp än min sort: självspäkande medelklass som älskar att vältra sig i utsatta gruppers elände och onanera själen till socialpornografi. Sådana som gärna skryter på sociala media om maten de gav till sin lokala tiggare.

Vafan är prylen med att ge mat till rumänska tiggare? Hur tänker man? Ursprunget till vanan att ge tiggare mat istället för pengar kan ju spåras till den svunna forntid när landets tiggare var hemlösa missbrukare. Då tänkte vissa blöthjärtan att ”jag vill inte stödja missbruk, men jag vill ändå GE!”. Så man gick och köpte en macka eller något, så man fick kombinera sin godhet med lite hederlig uppfostran. Win-win.

Så vad tänker ni att romerna riskerar att slösa bort sina pengar på? Guld? Är det därför dom är här tror ni? Dom köpte guld för alla pengar och grävde ned där nere i Rumänien, de stackarna, så nu är de här och tigger. Sorgligt, och man vill ju hjälpa till, men ge dem helst inte pengar, då springer dom och köper guld igen. Du vill ju stödja romer, inte en massa giriga guldjudar, eller hur?

I övrigt ägnar jag numera min tid åt att skriva content för internet, alltså olika typer av säljtexter till diverse sidor, på uppdrag av olika nätbaserade texthallickar. Betalningen varierar, liksom nöjet, men det skänker ändå viss tillfredsställelse att skriva efter tydliga direktiv och få betalt per ord, till skillnad från att skriva blogginlägg som få läser och ingen betalar för, bara för att så småningom bli bestulen på idéerna av diverse halvfigurer och borgarbrackor som framför dem utan klass, stil eller finess.

Funderar dock på att starta någon sån där kickstarter och låta mina trogna läsare finansiera fortsatt nöjesskrivande. Vad tror ni om det?

Jaja, återkommer väl med länk i så fall.

Annonser

From → Uncategorized

3 kommentarer
  1. Kolla in Patreon, en variant där man betalar en liten slant (tror att det är jämna dollar som gäller) för varje inlägg/avsnitt. Funkar nog bättre för dina syften än Kickstarter. http://www.patreon.com

  2. Horkungen permalink

    Du kan alltid prova att gå med i https://flattr.com/ och se om det ger någon utdelning.

  3. Björn permalink

    ”Så vad tänker ni att romerna riskerar att slösa bort sina pengar på? Guld? Är det därför dom är här tror ni? Dom köpte guld för alla pengar och grävde ned där nere i Rumänien, de stackarna, så nu är de här och tigger. Sorgligt, och man vill ju hjälpa till, men ge dem helst inte pengar, då springer dom och köper guld igen. Du vill ju stödja romer, inte en massa giriga guldjudar, eller hur?”

    Det här var det roligaste jag läst på hela dan. Det kanske säger mer om hur min dag varit än hur rolig texten faktiskt är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: